logo Redbanana Weddesign

ListenING, ThinkING, DesignING, CreatING, MarketING, AchievING, SharING

Bij alle alinea’s op deze pagina kan ik standaard beginnen met : “dat hangt er helemaal vanaf”.  Aangezien u daar niet heel veel wijzer van wordt probeer ik toch concreter te zijn dan dat.

Werkwijze

Stap 1. Contact maken

Een project begint meestal met een verzoek per mail. Soms blijft contact altijd via mail verlopen, soms spreken we ‘live’ af. Wat u wenst.

Stap 2. Brainstormen

Brainstormen kan wat mij betreft per mail, telefonisch, live, via skype of facetime. Het komt er op neer dat u uw wensen uitgebreid kenbaar maakt en ik vooral heel veel vraag. Tevens geef ik alvast een beetje aan wat wel en wat niet haalbaar is binnen een bepaald budget. Afhankelijk van deze brainstormsessie spreken we naar elkaar uit of we het allebei zien zitten.  Als het antwoord daarop ja is ga ik aan de slag.

Stap 3. Visuele feedback

Vaak bestaat deze fase uit het visueel terugkoppelen van uw input. Deze stap is, tenzij anders overeengekomen, ook nog vrijblijvend. Ik moet er niet aan denken om een klant een ontwerp op te dringen! In 95% van de gevallen hebben we na het 1e ontwerp meer dan genoeg houvast en inspiratie om elkaar echt ‘te vinden’ en daadwerkelijk met elkaar in zee te gaan.

Stap 4 t/m …

Bestaat uit : aanpassen, overleggen, opnieuw terugkoppelen, teksten schrijven (ik help graag!) en beelden zoeken (tips: iStock en Vectorstate). Dit proces gaat door totdat we beiden 100% tevreden zijn met het (online) resultaat.

Prijzen

De prijzen van logo’s, webdesign en het bouwen van de site variëren enorm. Het is onmogelijk om daar zomaar een prijs op te plakken. Dat is net zoiets als antwoorden op de vraag: “wat kost een auto?”

Toch een richtlijn:  een website, gebouwd volgens een standaard template en gevuld met van tevoren aangeleverde teksten en beeldmateriaal starten vanaf de 950 euro exclusief btw. Indien u een uniek design wenst zal de startprijs hoger liggen. Hoe meer tailor made werk er aan een project zit, des te hoger de prijs zal zijn. De hoeveelheid pagina’s en content speelt ook een belangrijke rol. Uiteraard krijgt u een prijsopgave meegeleverd bij de 1e visuele terugkoppeling.

Template (de bijna-kant-en-klaar-formule) of uniek design?

Afhankelijk van uw budget en wensen kan ik waarschijnlijk tijdens stap 2 of 3 al aangeven wat voor u een goede optie is. Templates zijn altijd goedkoper (zie hierboven) en zijn tegenwoordig ook enorm uitgebreid qua standaardmogelijkheden. Ik ben zelf ook wel fan geworden van deze ‘bijna-kant-en-klaar formule’, d.w.z. het gebruik van een standaard template met vaste layout waarbij de look-and-feel geheel gepersonaliseerd wordt. Maar wilt u meer? Ook heel fijn! Dan kan dat uiteraard met een uniek design en op maat gemaakte functionaliteiten. The sky is the limit.

Standaard :

✔ Google analytics
✔ 1e SEO optimalisatie (voor Google en andere zoekmachines)
✔ CMS-systeem (zelf onderhouden van de site)
✔ Begeleiding bij domeinregistratie en hosting (indien nodig)
✔ Veel persoonlijke aandacht en advies.

Samenwerking partners

Sommige projecten zijn zo specialistisch of complex dat het werken met partners is aangewezen. Op die momenten haal ik extra expertise in huis. Er lopen veel getalenteerde freelancers rond en Redbanana Webdesign heeft al meermalen succesvol samengewerkt met externe programmeurs en designers. Con Impeto is bijvoorbeeld een kei in web development en programmeren en weet werkelijk álles over WordPress. ISWORKS, in de persoon van Isrid van Geuns, is het neusje van de zalm op het gebied van conceptueel denken.

Domeinnamen en hosting

Ik vind het prettig als domeinnamen én hosting goed geregeld zijn. Wie niet? Daarvoor is het noodzakelijk dat de hosting wordt ondergebracht bij specialisten. Ik vind het niet nodig om daar zelf iets voor door te rekenen. Ik vind het wél nodig dat mijn CMS-systemen probleemloos kunnen draaien. Daarom adviseer ik u graag op dit gebied. Er zijn voldoende echt goede providers op de markt waarmee u rechtstreeks een basis hostingcontract kunt afsluiten. Redbanana Webdesign heeft tot nu toe 3 favoriete hostingpartners: Combell, Neostrada en 123-webhost. Indien u het toekomstige beheer van security updates en upgrades aan Redbanana Webdesign wenst uit te besteden, dan hosten we uw site op een aparte beveiligde server. Daar zijn extra kosten aan verbonden, maar … daar staan ook héél wat voordelen tegenover. Uiteraard licht ik e.e.a. graag toe tijdens het eerste gesprek.

WordPress themes

Omdat het zo ongelooflijk fijn werkt maak ik hier ook nog even reclame voor 2 WordPress theme builders. Themeforest en ThemeTrust. Ik heb diverse kant-en-klare layouts van beide leveranciers gebruikt voor klanten en ben er lyrisch over! Extra voordeel: alle themes zijn tegenwoordig standaard ‘responsive’, wat wil zeggen dat de website zich aanpast aan de schermgrootte.

Algemene Voorwaarden

Op alle overeenkomsten zijn de Algemene Voorwaarden van kracht.


 

SEO

Om Google (en mezelf) te plezieren, pak ik hier weer even een SEO (Search Engine Optimization)-moment …

Redbanana Webdesign :: Professionele, dynamische en creatieve websites. Perfect afgestemd op uw doelgroep. Veel persoonlijke aandacht en uitleg. Redbanana Webdesign maakt logo’s, huisstijlen, websites, web- en facebook shops, nieuwsbrieven en e-cards. Gevestigd in Oud-Heverlee bij Leuven.